W Samuraj Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 a konkretnie chodzi mi oto by wrogie samolociki na mnie leciały i mnie atakowały :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 a konkretnie chodzi mi oto by wrogie samolociki na mnie leciały i mnie atakowały :bye1: Robil Marek S. taki przyklad na forum . Jak tam nie znajdziesz zagladnij do Jego uploadera . AI przeciwnika czy jakos tak sie nazywal ten plik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 step sampolociku: move_towards_point(obj_player.x,obj_player.y,1); to jest kod na podążanie za playerem (chyba dobrze napisałem, co ??) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 LoL!? To było na faq! Jeszcze jedno: GML if distance_to_object(obj_hero) < //długośc { instance_create(obj_pocisk); } // w pocisku i step move_towards_point(obj_player.x,obj_player.y,1); direction=point_direction(x,y,obj_player.x,obj_player.y); image_angle=direction Przepraszam za błędy które są w tym kodzie, no ale już dośc zapomniałem o GMLu, i mam problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 instance_create(obj_pocisk); nie, nie, nie, nie, nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 nie, nie, nie, nie, nie. Tak , ale pod warunkiem ze wstawi skrypt w objekcie pocisku , ktory by pozwalal podazac za hero. heh :P @Yoda : zgadzam sie , To fakt xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Chodziło mi o to że brakuje dwóch argumentów funkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Napisałem coś takiego nie wiem czy dobrze : GML // Jeśli na planszy jest bohater, celuj do niego. if instance_number(obj_bohater)=1 { direction=point_direction(x,y,obj_bohater.x,obj_bohater.y) } else { // Jeśli nie, to celuj w dowolnym kierunku. direction=random(360) } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 @up: 1. Zamiast instance_number() użyłbym instance_exists(). 2. "random(360)" LoL? Wtedy bohater będzie się "kręcił" we wszystkie strony... przetestuj se ten kod... @topic: Opisz dokładnie, jak to ma atakować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Pytałeś już o to samo w tym temacie. :mellow: Zrobiłem przykład, może się przyda: Przykład strzelania przez samolot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W Samuraj Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Pytałeś już o to samo w tym temacie. :mellow: Zrobiłem przykład, może się przyda: Przykład strzelania przez samolot wielki dzięki sirluki chodzi :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi