Luksor Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Otóż jak zrobić, że gdy kliknę na obiekt object0 to sprite obiektu object1 przyciemni sie na niebiesko. A jak kliknie sie gdzie indziej to sprite zmienia sie na normalny. Próbowałem już robić to sam ale mi nie wychodzi. Wiem że dla was to nic trudnego. Tego, kto zrobi skrypt umieszczę w autorach. Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 W evencie kliknięcia: GML var xx, yy; xx = x - sprite_xoffset; yy = y - sprite_yoffset; if( mouse_x > xx && mouse_x < xx + sprite_width && mouse_y > yy && mouse_y < y + sprite_height ) { image_blend = c_blue; } else { image_blend = c_white; } Równie dobrze można użyć event kliknięcia na obiekt. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 hmm... jak kliknę to sie zmienia na niebieski, ale gdy kliknę gdzieś indziej to cały czas jest niebieski :( EDIT: Już działa, dzięki Tymon :thumbsup: dam cię do credits. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi