Pablo-GM Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Witam Mam kod na zwiekszanie speeda krecacej sie kuli. Problem jest taki ze nie zwieksza sie speed co sekunda ;/ Taki mam kod : CREATE : rot=0 len=64 rate=5 alarm[0]=1 ALARM 0: speed+=2 alarm[0]=room_speed*2 STEP: x=Obj_Hero.x+lengthdir_x(len,rot) y=Obj_Hero.y+lengthdir_y(len,rot) rot+=rate Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Bo się zwiększa co dwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Hmmm nie wiem dlaczego ale u mnie to poprostu ucieka :P Idzie samo w prawo ale dlaczego :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 alarm[0]=room_speed*2 Oto odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Aaaaa dzieki kurde pisze i nie widze byka :P Jeszcze raz dzieki Yoda zamykam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Tymon wykrył go pierwszy ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi