hudy0070 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Chodzi mi głównie o to że jak nacisnę na postać i przytrzymam LPM na gościu to pokazuje się okienko które nas informuje ;p o LVL HP MP Kasie itp GML if mouse_check_button_pressed(mb_left){ draw_set_color(c_gray) draw_rectangle(view_xview[200],view_yview[100],view_xview[400],view_yview[350],false) draw_sprite(picollo_head,0,view_xview[200],view_yview[100]) draw_set_color(c_red) draw_set_font(dino) draw_text(view_xview[350],view_yview[10],'Level:50) } modziłem coś z tym ale mi nie wyszło i tak to co pisze Level:50 chciałbym żeby pod Level była zmiena np. lvl która informuje o aktualnym lvl bohatera i gdy się zmieni to się ona wyświetli, kasa to score więc z tym raczej nie powinno być problemu Hp = health a Mp = Mana(zmienna) czy mógłby dać ktoś przykład bo ten jest zły albo niech mi ktoś powie jak pod stringa podpisać jakąś zmienną ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 GML string(nazwa_zmiennej) :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 GML 'HP: ' + string(health) coś takiego? jeśli tak to gdzie to umieścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 draw_text(view_xview[350],view_yview[10],'HP: ' + string(health)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 masz 400 viewów? ciekawe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Oj cicho... ;p no to jak jest z tymi viewami ? co oznaczają te cyferki w nawiasach ? [1] ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 draw_text(view_xview[350],view_yview[10],'HP: ' + string(health)) draw_text(view_xview+50,view_yview+10,'HP: ' + string(health)); może tak? numerki są do nr view`ów w roomie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 No to jak mam Viewa to jak nadać mu współrzędne na ekranie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Oj cicho... ;p no to jak jest z tymi viewami ? co oznaczają te cyferki w nawiasach ? [1] ? No to jak mam Viewa to jak nadać mu współrzędne na ekranie? masz view[1] to pierwszy a te cyferki to odległość view`owa heh w roomie odp. dla x,y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Hmmm czyli nie wiem mógłbym zrobić tak GML view_xview[1]+50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 viewy numeruje się od 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Hmmm czyli nie wiem mógłbym zrobić tak GML view_xview[1]+50 no i po przecinku jeszcze dla y i sobie liczysz od lewego górnego rogu tyle na osi x i y ile dałeś pixeli to masz tą odległość czyli np taki healthbar tam Ci się rysuje,chcesz napisz na pm to Ci pomoge,zrobie może przykład dla nie kumających ale mam qu... doła :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi