J@ERO Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Ściągnąłem przykład ze strony gmclan.org (ruchome platformy) w wykorzystaniu z przykładem ruchu platformowego pojawia się błąd. Otóż w levelu w którym wykorzystam tą platformę jeżdżącą nie mogę sterować hero'em stoi w miejscu i nic, a platforma sobie jeździ jak należy. Wszystkie kody do platformy zrobiłem dobrze w hero dałem kod z ,,Collision Event with Platforma_x'' i kodzik w tym... Co mam zrobić żeby gracz chodził a platforma jeździła? :( Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Musisz zaznaczyć w room\viwes "Enable the use of views" i "Visable when rooms starts" a niżej opcje "Object following" wybierz ludzika którym bedziesz sie ruszał :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@ERO Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Musisz zaznaczyć w room\viwes "Enable the use of views" i "Visable when rooms starts" a niżej opcje "Object following" wybierz ludzika którym bedziesz sie ruszał :D Mogę prośić z napisami (joke) Powiedz po polsku co zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Wejdz do "rooms" potem wejdz w opcje "views" i zaznacz te opcje co wcześniej napisałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Musisz zaznaczyć w room\viwes "Enable the use of views" i "Visable when rooms starts" a niżej opcje "Object following" wybierz ludzika którym bedziesz sie ruszał :D @UP: Przyklej sobie taki duzy karton na monitorze z napisem: "Zanim napisze posta dokladnie i ze zrozumieniem przeczytam pytanie/problem autora tematu" J@ERO: wrzuc na uploadera swoj projekt, musiales cos sknocic bo wlasnie sciagnolem przyklad ruchomych platform i tam bohater porusza sie stojac na platformach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 podajcie mi link do tego przykładu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@ERO Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 @UP: Przyklej sobie taki duzy karton na monitorze z napisem: "Zanim napisze posta dokladnie i ze zrozumieniem przeczytam pytanie/problem autora tematu" J@ERO: wrzuc na uploadera swoj projekt, musiales cos sknocic bo wlasnie sciagnolem przyklad ruchomych platform i tam bohater porusza sie stojac na platformach Ok prosze włożyłem: Tutaj klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Własnie w tym problem... niewiem jak wrzucić pliki na uploadera... :unsure: ale przykład przerobiłem i działa jak należy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@ERO Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Własnie w tym problem... niewiem jak wrzucić pliki na uploadera... :unsure: ale przykład przerobiłem i działa jak należy :) Wchodzisz w uploadera i klikasz na aktywuj spersonalizowany katalog i uploadujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 @UP, no comment (ale naprawde nabralem ochoty wypruc komus flaki) Diagnoza: zapomniales zmienic nazwe obiektu gracza "hero" na "Gracz" w sprawdzaniu kolizji dla platformy. pozatym sprawdzanie czy gracz koliduje z podloga masz juz wpisane w skrypcie poruszania sie wiec nie musisz dodawac eventow kolizji z platformami wystarczy jak beda mialy zaznaczone ze sa "SOLID" a i platforma porusza sie za szybko nie idzie na nia wskoczyc https://gmclan.org/up3255_4_Mario_0_2_Beta_edit.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@ERO Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 @UP, no comment (ale naprawde nabralem ochoty wypruc komus flaki) Diagnoza: zapomniales zmienic nazwe obiektu gracza "hero" na "Gracz" w sprawdzaniu kolizji dla platformy. pozatym sprawdzanie czy gracz koliduje z podloga masz juz wpisane w skrypcie poruszania sie wiec nie musisz dodawac eventow kolizji z platformami wystarczy jak beda mialy zaznaczone ze sa "SOLID" a i platforma porusza sie za szybko nie idzie na nia wskoczyc https://gmclan.org/up3255_4_Mario_0_2_Beta_edit.html Znowu problem. Próbuje zeskoczyć z platformy a zatrzymuje mnie jakaś niewidzialna ściana. EDIT: Już skapowalem i naprawilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 @UP heh, cos wolny jestem dzis to dziwne, u mnie nic takiego sie nie dzieje, postac spada z platformy z "marszu" i normalnie z niej zeskakuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 U mnie też normalnie chodzi :mellow: tylko u J@ERO jakoś żle chodzi... :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi