Indrycho Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Jaki kod dać w Create obj_1, aby obj_1 mógł się ruszać dopiero po pięciu sekundach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 create : GML alarm[0]=5*room_speed moze_sie_poruszac = false alarm[0] GML moze_sie_poruszac = true a potem GML if moze_sie_poruszac { //poruszanie } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Create: alarm[0] = room_speed * 5 Alarm 0: // kod na ruch :) Pozdro :) EDIT: UP - szybszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Ja myślę, że sposób miśka jest lepszy, tylko zamiast ostatniego punku, lepiej dać w step przed całym kodem ruchu GML if ( moze_sie_ruszac==false ) exit; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indrycho Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 a potem GML if moze_sie_poruszac { //poruszanie } heh napisałś "a potem", czyli gdzie? (przychodzi mi do głowy, że mam to dać tam gdzie ten ruch jest ogółem, ale wole się upewnić...) Create: alarm[0] = room_speed * 5 Alarm 0: // kod na ruch :) Pozdro :) EDIT: UP - szybszy :) ej, ale to zatrzyma chyba też innych graczy :unsure: ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 ej, ale to zatrzyma chyba też innych graczy unsure.gif ? Zależy jaki kod na poruszanie będzie :| heh napisałś "a potem", czyli gdzie? No tam gdzie masz poruszanie nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indrycho Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 No tam gdzie masz poruszanie nie? tak też myślałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi