krychu90 Opublikowano 4 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2005 Witam! Wiec tak, mam małe pytanko. Czy są grupy w GM takie jak w TGF ,czyli np.: robie se grupe a w niej są różne kody: mam jakiegoś kolesia który ma np żyć =100 i z kolizją z murkiem zostaje zniszczony. I o to chodzi żeby np przy starcie gry wlączyła się ta grupa z tymi kodami a jak coś się stanie to zeby się wyłączyła i włączyła inna a żeby ta poprzednia już nie działała. rozumiecie?(ci co robili w TGF pewnie wiedzą :] ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 4 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2005 i robisz sobie zmienną 1grupa=true wtedy wpisujesz cos takiego if 1grupa=truei {Jakieś kody*} a jak coś się stanie to zeby się wyłączyła i włączyła inna if coś sie stanie* {1grupa=false 2grupa=true} Napisałem to troche zagmatfanie ale i tak myśle że to zrozumiesz. *Oczywiście w miejscu jakieś kody nie wpisujesz jakieś kody tylko wpisujesz jakieś kody :D (tzn . chodzi mi oto ze niewpisujesz hasła: "jakieś kody" tylko wpisujesz jakieś kody czyli np. move_towards_point itd :lol2: ) * i to samo przy coś sie stanie tam wpisujesz jakieś wydarzenie. No to tyle :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 4 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2005 dzięki. nie myślałem że to takie proste :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi