fervi (Skovv) Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Witajcie! Jak zmienić folder dla wine? ponieważ próbowałem, ale potem programy nie działały ;/ Ale folder tworzył, ale jak zrobić, zeby ten folder cały czas był i wine działał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Tworzysz folder za pomocą polecenia wineprefixcreate, a potem zmieniasz domyślny folder tymczasowo na tamten zmieniając wartość zmiennej środowiskowej basha WINEPREFIX na adres tego nowego foldera z wine, np. tak to może wyglądać, jak piszesz w języku skryptowym basha: wineprefixcreate --prefix ~/.moje_wine export WINEPREFIX="~/.moje_wine" Wartość WINEPREFIX zmieniasz przy każdym odpaleniu programu, a wineprefixcreate tylko jednorazowo używasz. (i właśnie w tym momencie wychodzi na jaw, że nie możesz tego programu zrobić w Game Maker :rolleyes: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 (i właśnie w tym momencie wychodzi na jaw, że nie możesz tego programu zrobić w Game Maker :rolleyes: ) ? ? ? ? ? Programu zrobić w game maker - wtf ? chodzi ci ze wine nie uruchomi gry z game maker czy co? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 ? ? ? ? ? Programu zrobić w game maker - wtf ? chodzi ci ze wine nie uruchomi gry z game maker czy co? :| Chyba prędzej o zapewnienia ferviego. :) Czytaj forum, to nie będziesz mieć problemów ze zrozumieniem. https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=10229 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Marmot, wyślę ci ten plik a ty zmienisz ;] Dodam cię do Credits i nie pobłażę Subskrycją do końca twojego życia ;] http://www.gmclan.org/up2444_3_wineprefixcreate.html Wine uruchamia gry z GM, niektóre lepiej (Działa w 100% z GM 5), niektóre gorzej (Obraz widać w 25% z GM 6.1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Ale po co mi wineprefixcreate wysyłasz :P . Przecież to ma każdy, kto ma Wine :) . Zresztą, co tutaj miałbym ci przerobić ;p ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 żeby tworzył standardowo folder o nazwie PowerXware a nie .wine -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Przecież wystarczy, że dopiszesz parametr: --prefix ~/PowerXware i po sprawie. Ewentualnie zmień 130 linię z: WINEPREFIX="${WINEPREFIX:-$HOME/.wine}" na WINEPREFIX="${WINEPREFIX:-$HOME/PowerXware}" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Coś tobie chyba nie pykneło ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Zapomniałeś o export WINEPREFIX="/home/ania/PowerXware" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 I tak tworzy folder .wine i tam działa... Może ty napisz a ja wgram i zobacze ok?? ;p będzie szybciej ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 marmot@marmot-desktop:~$ wineprefixcreate --prefix ~/.dupajasiu fixme:mixer:ALSA_MixerInit No master control found on MPU-401 UART, disabling mixer Could not load Mozilla. HTML rendering will be disabled. /home/marmot/.dupajasiu updated successfully. marmot@marmot-desktop:~$ export WINEPREFIX="/home/marmot/.dupajasiu" marmot@marmot-desktop:~$ ls ~/.dupajasiu/drive_c Program Files windows marmot@marmot-desktop:~$ cp ./racing.exe ~/.dupajasiu/drive_c/ marmot@marmot-desktop:~$ ls ~/.dupajasiu/drive_c Program Files racing.exe windows marmot@marmot-desktop:~$ wine racing.exe fixme:mixer:ALSA_MixerInit No master control found on MPU-401 UART, disabling mixer fixme:richedit:RichEditWndProc_common WM_STYLECHANGING: stub U mnie działa. (te kopiowania i ls to tak na dowód, że nie zostało to wymyślone, ale że na prawdę działa :P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 To wyślij mi swój wineprefix a nie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Ja mam wineprefixcreate który był dołączony do Wine, więc nie widzę sensu wysyłania :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 DAJ TEN LINK! TEŻ MAM WINE!! :/ PowerXware jest programem opartym na Wine ;/ Wersja PowerXware 1.0 Free - Wine 0.9.54 Niewiele będzie wersji darmowych, głównie płatne ;] Jeśli dasz mi ten plik ja dam tobie subskrycje ;] forever Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 https://gmclan.org/up24_3_wineprefixcreate.html proszę :P . Moim zdaniem wina nie leży po stronie wineprefixcreate, który ty posiadasz (bo z tego co widzę, co wypluwa ci w konsoli, to dobrze działa), tylko wina jest tego, że przed każdym odpaleniem programu nie zmieniasz zmiennej środowiskowej WINEPREFIX na ścieżkę nowego folderu. Dokładniej wygląda to tak: export WINEPREFIX="twoja_sciezka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi