Bartek (Kamrat) Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 Witam. Otóż na wakacje wziąłem się do roboty i zacząłem robić wszystkie swoje projekty. Jeden z nich to taka gra RPG i właśnie z nią mam problem. Chodzi oto iż: - w grze będzie się tworzyć postać, a co za tym idzie trzeba będzie nadać imię postaci :) I tu jest problem, bo w C++ długo nie siedziałem (3-4 miesiące!!) i zapomniałem jak zrobić, aby do zmiennej imie przypisać nazwe która zawiera kilka znaków. Trzeba chyba było nadać specjalny typ zmiennej (wiem, że Char) <_< Pomożecie? :P Troche poplątanie napisałem ale cóż :P Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 25 Czerwca 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 Ja na twoim miejscu użyłbym gotowej obslugi stringow w c++, a nie bawil sie z char jak w c. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 Możesz użyc tablicy np. char nazwa[30]; albo skorzystać ze stringów które są w string.h np. string nazwa; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 26 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2005 Ok, dzięki za pomoc :) Wszysto już ładnie chodzi ;) Temat można zamknąć. :hitler: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi