PitetCell Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Jak zrobić tak żeby z poziomu menu można było wybierać mapy? (wziełem sie do roboty xD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 zrobić obiekty np. mapa1 i mapa2 i dać im jakieś sprity a po kliknięciu na nie room_goto(nazwa_rooma) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 misiek dobrze mówi też tak robię tylko jak chcesz dokładny obrazek mapy weź wybież dokładną mapę kliknij na kratkę w tej mapie żeby pokazała się rzeczywista mapa zrób screena i potem zrob z tego sprita i daj obiek i gotowe wiem że to co mówie jest zagmatwane sam się czasami gubię co mówie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 misiek dobrze mówi też tak robię tylko jak chcesz dokładny obrazek mapy weź wybież dokładną mapę kliknij na kratkę w tej mapie żeby pokazała się rzeczywista mapa zrób screena i potem zrob z tego sprita i daj obiek i gotowe wiem że to co mówie jest zagmatwane sam się czasami gubię co mówie O LoL...... jemu chodzi o to, że jak mamy np. napis "Level 1" - z przeźroczystością, i jak damy evet OnClick to ędzie trzeba kliknąć dokładnie na tekst. Ciekawy trick pawcio, ale w GM'ie jest taka opcja jak maska :D Co byś zrobił, pawcio, jakbyś miał np. przesuwane tło? A maskę ustalasz ddwoma kliknięciami :P I diała bez zarzutu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Jak zrobić tak żeby z poziomu menu można było wybierać mapy? (wziełem sie do roboty xD) Ciekawe bo jakoś mi się to niekojaży z tym co napisałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi