pawcio3018 Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Jaki waszym zdaniem program do edycji 3D jest najlepszy ( i darmowy ). Za wszelkie odpowiedzi thx. Mam AC3D lecz on jest słaby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Blender. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 10 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Sory pomyłka oprócz blendera bo nie cierpie jego układu menu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 :/ Blender jest bardzo dobry i prosty. Nie wiem co ci w nim nie pasuje :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pager Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Misfit Model 3D - darmowy i fajnie sie modeluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 oprócz blendera bo nie cierpie jego układu menu Blender (...) Nie wiem co ci w nim nie pasuje :| :hmmm: Czytanie ze zrozumieniem - droga do sukcesu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 @up: o ja, nie gadaj. Chodziło mi co mu nie pasuje w tym układzie menu czy o co mu tam chodzi. W ogóle to o jakie menu mu ci chodzi? :i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 o całość, interface jest tak beznajdziejnie rozplanowany że szok, te wszystkie male ikonki i przyciski nie idzie się poczatkujacym połapać... http://www.maxoncomputer.com/download_demo.asp - download dema cinema 4d - niestety niewiem na jakiej zasadzie w tej chwili dzialaja ich dema (trial iles dni czy tylko ograniczenie zapisu/renderu). Chyba wystarczy wypelnic ankiete i można ściagnać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 10 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 A może istnieje taki program który ma prosty interface że wszystko wiadomo gdzie jest np kolo itp zebym nie musial szykac efektow jak w blenderze ? A ten cinema jest fajny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Jest fajny, proste rzeczy sa na samym wierzchu, potem wraz z doswiadczeniem mozna sie powoli zaglebiac w gąszcz opcji i ustawień... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 10 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 aha dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Z prostych dla początkujących to dobry jest jeszcze TrueSpace (bądź darmowy GameSpace do gier), niemal cały interfejs bazuje na zrozumiałych wszystkim ikonach. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 SketchUp od google. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Nie radzę się bawić prostszymi programami a potem przesiadać się na porządniejsze - to trochę bez sensu. Znając ciebie szykuje się hicior, a do takie super wypasionej gry potrzebujesz porządnej grafiki - którą z darmówek daje bez dyskusji największą Blender (oj troszkę pokręciłem to zdanie :P) SketchUp fajny, ale nie daje tak wielkich możliwości - oraz jak ja to mówię "koło jest w nim kołem" (tak jak w Blenderze chcę wyrenderować koo, to ono będzie wielokątem (no mogę użyć ścieżek - ale nie o tym mowa...) - tak w SketchUp będzie ono dokładnym kołem. Nie znam tego programu zbyt dokładnie - może istnieje możliwość "posiatkowania" obiektów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Ale już mówiłem nie cierpie blendera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Nie wiem co macie do blendera? Mi wystarczyła godzinka żeby wszystkich podstawowych funkcji się nauczyć. Poza tym są poradniki. A zapomniałem, za dużo angielskich słów :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Można ustawić żeby był język polski ale nie wszystko jest przetłumaczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Ale mi się nie podobały inteface bo trzeba szukać niektórych funkcji i trzeba wtedy trochę czasu poświęcić a ja lubie mieć wszystkie funkcje na wieszku tak jak w gimpie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi