wezyrnorbert Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Podajcie mi kod na coś takiego ze jeżeli wcisnę SPACJĘ to sprite object1 znika (object1 staje się niewidzialny). Oraz jak zrobić sytuację odwrotną: jeżeli wcisnę SPACJĘ to sprite object1 pojawia się (object1 staje się widzialny). THX z góry..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Poprostu w evencie keyboard pressed dajesz kod taki: GML //jeżeli jest widoczny to staje sie nie widoczny, jeżeli nie jest widoczny staje się widoczny. if visible=true { visible=false } else { visible=true } nie wiem, czy dobry sprawdź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Poprostu w evencie keyboard pressed dajesz kod taki: GML if visible=true { visible=false } else { visible=true } nie wiem, czy dobry sprawdź Nie lepiej GML visible = !visible; ? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 visible = true , widoczny visible = false , niewidoczny .. Ahh szybki to ja nie jestem , jak pisalem posta to gory jeszcze nie bylo xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyrnorbert Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 THX działa :D :D :D A jak zrobic zeby sie niewyswietlalo info bo cos zrąbałem i mi sie wyswietla za kazdym razem gdy pocztaek rom-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 morze masz w start room show game info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyrnorbert Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 A nie sry :P juz mam bylo jednak oki thx :P :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Sprawdź w wszystkich i obiektach i eventach czy masz taki klocek @up: sorki jak pisałem to nie widziałem tego posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyrnorbert Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Bo to było w Room-->Properties-->Creation Code Ale dziex :D Edit: A jak zrobić zeby góra roomu była koloru niebieskiego i żeby powoli w dół się robiło białe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi