Vardi Opublikowano 5 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2004 Mam taki dziwny dosc problem: mam sprite składajacy sie z dwóch sub-images i ustawiony speed na 2 i wyswietla bardzo ładnie animacyjke, ale jak wstawie do gry i w step wpisze image_speed=2; to on lata tak szybko jakbym nic nie wpisywał i speed jest taki jak speed roomu, co musze zrobic zeby normalnie mi wyswietlalo animacje w takim speedzie jakim chce, ale zeby nie zmieniac speedu roomu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruce Opublikowano 5 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2004 Musisz zrobić klika klatek tego sprite'a. np. Rysunek 1 to: A Rysunek 2 to: B i robisz spirita i na niego nakładasz taką aminacje teki klatki: AAAAABBBBBAAAAABBBBBAAAAABBBBB :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 5 Czerwca 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2004 Vardi: Maksymalna szybkość animacji to 1, jak chcesz żeby chodziło wolniej, to używaj ułamków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 6 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2004 Chodzi o to ze mi nie zwalnia animacja wogóle :\ i płynnosci uzyskac niemoge.. a room speed nie chce zmieniac, jest jakis sposob ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 6 Czerwca 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2004 No przeciez ci napisalem, ze maksymalna szybkosc image_speed to 1 więc nie wiem czemu dajesz 2! 1 oznacza tyle co predkosc jak room speed Chcesz miec 80 razy wolniej to 1/80 czyli image_speed=0,0125; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 6 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2004 No już zrozumiałem :) Dzięki za wyjaśnienie. Można zamknąć topic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi