Phoenix Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 No to tak mam taki kod to do hero'ła // Sprawdź, czy pistolet jest gotowy do strzału, jeśli tak to strzel if ready=1 { instance_create(x,y,object4) ready=0 alarm[0]=10 } oraz // Gotowy do strzelania ready=1 gdy włączam i testuje posic uderzając o ściane znika (tak ma byc) ale nie moge strzelac! Jakby ktoś pomógł to prosze napisac co gdzie i jak okey!? Patrzyłem na inne tematy ale nic nie znalazłem EDIT: Oraz drugie pytanko jak zrobic zeby hero zmieniał bronie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcgluszak Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 zrób sobie zmienną bron i jak jest równa 1, to masz broń 1, a jak 2, to masz broń 2. Proste ? EDIT: Przestajesz strzelać jak twój pocisk trafia w ścianę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 EDIT: Przestajesz strzelać jak twój pocisk trafia w ścianę ? Niestety nic się nie dzieje nawet nie moge nawet strzelac. Sam posic umieściłem w roomie i przy zetknięciu ze ścianą znika jak powinno. Tylko ludzik nie chce strzelac co mam zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 instance_create( x + 16, y + 16, Kuleczka ); Sprawdz czy teraz dziła xD :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 A ustawiłeś w alarmie 0 aby z powrotem ustawiało zmienną ready = 1? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcgluszak Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Mógłbyś mi to zapakować w przykład ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 @Pasterz ready* xD @Phoenix Działa już ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Upewnij się, że w alarmie[0] na pewno jest kod ready=1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 sprawdzałem w alarm 0 czy jest ready=1 ale jest, Pasterz mógłbyś mi kod zrobic bo mój jest taki: // Gotowy do strzelania ready=1 coś tu trzeba zmienic? EDIT Tsukuru sprawdzałem nie działą :( mcgluszak jak nic nie pomoże to ci wyśle, aha ale z tą zmianą broni to trzeba eventa nowego zrobic czy gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Wyślij mi plik to ci pomogę bo teraz to nie wiem co może być źle. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Kurde , ja też nie wiem o co może chodzić ... xD Daj nam to w pliku xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcgluszak Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 np. w press 1-key wsadzasz kod zmieniający zmienną "bron" na 1 a w press 2-key wsadzasz kod zmieniający ją 2 i potem w tym evencie, w którym strzelasz dajesz "if bron=1 tratatata strzelanie z pierwszej broni tratata..." itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Jak już radze to zrobić w excute code :) :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 a oto link do projektu http://www.speedyshare.com/310789688.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcgluszak Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 ja ci nie pomogę:( mam gm6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Już poprawione. ;) Link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Uzwasz game makera 7.0 ... i to z pro wersją xD Ja temu nie podolam nie lubie 7.0 xD a skasuj to ready=0 :P :bye1: @edit oj srry nie zauwazylem ze ktos napisal (bo bylem w temacie od 5-10 minut, i odrazu zrobilem "odpowiedz") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 zaraz sprawdze EDIT dzięki Pasterz już wszystko chula xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi