Skocz do zawartości

Zablokowane Miód pitny


Easeful

Rekomendowane odpowiedzi

Około 30 lipca zmajstrowałem z kolegami niezbyt skomplikowaną, ale sprawną aparaturę do robienia wina. Butla 5 litrów i wężyk ze słoikiem zbudowany tak, by gaz z butli szedł tylko w jedną stronę czyli na zewnątrz. Wszystko szczelne. Do 3 lub 3,5l wody wlaliśmy 2 słoiki przetopionego nad ogniskiem miodu i dosypaliśmy kostkę drożdży. Uznałem, że do słodkiego miodu cukier nie jest potrzebny. No i to sobie stoi w lesie już z 10 dni. Z tego co wiem, powinno stać minimum 2 miesiące żeby mieć z 18%, ale my chcemy już na początku września otworzyć. Teraz moje pytanie brzmi: ile to będzie miało % po miesiącu i czy w ogóle będzie zdatne do spożywania xD?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...