Skocz do zawartości
Mateki

-1 i tak on zyje

Rekomendowane odpowiedzi

Mam gierke do zrobienia, kożystam z kloców i mam problem z umieraniem przeciwnika.

Mam sprite z przeciwnikiem który sie kuli (trzyma za brzóch).

Jest seria ciosów .... albo sami zobaczcie... :blink: eeee a tak jak się robi uploadera własnego :unsure:

 

EDIT: To to http://www.gmclan.org/up1818_4_To_to.html

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Szczeże to co do uploadera to już sam nie pamientam, alem myślę, że spox dasz sam rade...

 

Co do gry to dajesz kod w step:

if health<=0 {instance_destroy()};

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
eeee a tak jak się robi uploadera własnego :unsure:

 

Wchodzisz do uploader i tam u góry jest załóż swój folder czy jakoś tak i tyle. :]

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Mam gierke do zrobienia, kożystam z kloców i mam problem z umieraniem przeciwnika.

Mam sprite z przeciwnikiem który sie kuli (trzyma za brzóch).

Jest seria ciosów .... albo sami zobaczcie...

 

 

Chętnie byśmy zobaczyli, tylko jak?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Przesz mówił, że nie umie upoladować... @Mateki: Zakładasz se folder w Uploaderze, nazywasz, później szukasz go na liście, klikasz, dajesz przelądaj, wybierasz plik z kompa, "OK", pojawia ci się nowy pliczek na liście, klikasz prawym myszki na niego, "Kopiuj skrót" i dajesz tutaj xD Uwaga ! - nie działa ze zdjęciami ! (np. w sygnie albo co - wtedy musisz otworzyć w oknie ten element a później dopiero skopiować adres z przeglądarki...)

 

@El numerek: O Boshe ale gupoty gadash :P Przecie health jest zmienną ogólną globalną wewnętrzną, a każdy przeciwnik ma swój health xD Trza zrobić self.hlt w przeciwniku...:

Create:

hlt = <ilość hp>


Step:

if self.hp <= 0
{ instance_destroy(); }

I poszło :D

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

@Szpyra: Mówił, że robi na klockach, więc jeżeli miał health bar czy jakieś swe życie to powinien mieć raczej "health", a nie "zycie" czy znów "hp".

Ewentualnie wrogowie mieli by hp i zycia, ja tak robie...

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jak to ładnie kiedyś ujął Dawidsu: "w GMie nawet deszcz może być suchy" jeśli nie zaprogramujesz mu mokrości. Nie ma znaczeniu, że postać ma 0 żyć. Musisz dopiero zakodować, żeby w takiej sytuacji umierała.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Dobra, dzięki tylko gdzie jest dokładnie ten przycisk ...............

:thumbsup:

Sora za kłopot

Ale który przycisk?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

@el num: Ale niezależnie czy na klockach czy nie, zmienna health pozostanie zawsze tą (...) globalną (...), więc nie ma znaczenia, czy to się tyczy self czy all, bo i tak definiuje się ją dla wszystkich obiektów... Nie może być self. Po prostu takie jest prawo GM-ma. Nie ja je wymyśliłem. Sry.

 

:P I który przycisk oO ?? Jakiś w tym uploaderze ? xD Czy z hp i health...?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

miki77:

Ale który przycisk?

 

lolek:

Wchodzisz do uploader i tam u góry jest załóż swój folder czy jakoś tak i tyle.

 

 

Jak w Uploaderze zrobić folder ;)

 

Przeczytaj wyżej :rolleyes:

 

 

 

 

----------------------------------------

 

POWINIEN BYĆ ODDZIELNY TEMAT O ,,UpLoaderze''

 

 

EDIT: Nie umiem tego zrobić co wy

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

@Mateki: Bo zapominasz dodać końcowych tagów zamykających xD np. [/size], [/b], [/font]... :P

 

A przecież to prosta sprawa założyć swój folder w Uploaderze... Tam jest taki przycisk na samej górze listy :D

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

:( Sora ale proszę o dokładniejsze opisanie tego przycisku ja mam tak :

 

X-przycisk

 

 

Fastbar

X X X X

SG Uploader GM dok

 

Uploader

 

Uploadować pliki możesz tylko do swojego spersonalizowanego katalogu X- chyba tu powinno być

Bo umnie nie ma

 

Nazwa Liczba plików Rozmiar

Elvis 136 10 MB

Jaklub 130 13 MB

Micanser 125 68 MB

Tymon 118 1 MB

Matthew_Kane 92 49 MB

bigshark 85 0 MB

LionX 56 18MB

Marek Siemaszko 51 10 MB

 

Jeśli go poprostu nie zauważyłem to jestem nie tego :crying: :boxed: :unsure: :blink: :( :unsure:

 

EDIT: Ooo!!! Spacja nie wyszła :crying:

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Na samym dole jest twoj folder juz stworzony. Znajdz go, wejdz do nieg i wuola (czy jak to tam sie pisze).

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Aleluja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol2:

 

Bóg ci zapłać :D

 

 

Wielkie, Wielki THXxxxxxxxxxxxxxx!!!!!!!!!!!!! :thumbsup:

 

Ja juz z tydzień kombinuje przy tum Uploaderze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :] :boxed:

 

 

 

 

Eeeeeeee :blink: To znaczy.............. jak.............. skąd......... ty zrobileś ????....

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

O ja... Ale spam... :P Normalnie, po prostu było mówione, żebyś znalazł swój folder na liście :D Ja pamiętalem, że kiedyś trza było tworzyć nowy od początku... :D

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

UpUpUpUpUpUpUpUpUpUpUpUpUp

 

do góry tam jest przykład sprawdzie plsssss co jest......... grafika troche nie tego

 

Ochłoń, Mateki, bo warna dostaniesz. ;]

Dawidsu

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze jedno. Mam prośbę, czy możecie przerobić mi przykład bo nie umiem sam tego naprawić

 

:bye1: bye

 

 

EDIT:Przepraszam Już działa. lolek: to nie błąd sry

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Usuń plik ze swojego Uploadera- (Po prawej stronie od nazwy pliku, znajduje się iks "X" :P) i wgraj go jeszcze raz. Archiwum jest uszkodzone

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Heh, u mnie w fire foxie tego X nie ma jest tylko w IE, dlatego zawsze musze przez ten syf mało bezpieczny program włączać...

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się tutaj

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×