Skocz do zawartości
kiler1000

Prosty program w Visual basic

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wielki problem i zwracam się z wielką prośba o pomoc. Mianowicie musze oddać z informatyki na zaliczenie programik wysyłajacy wpisane dane na mail nauczyciela a niemam pojęcia żadnego o programowaniu.

 

Narysowałem jak miał by ewentualnie mniej więcej wyglądać>>>> http://patrz.pl?118799 <<<<

 

Jeśli istnieje ktoś kto potrafi zrobic taki programik to prosze go bardzo by mógł i miał czas zrobić go.

 

Informacje z tego formularza maja trafić na adres witold_merc@op.pl a mój adres to kiler1000@o2.pl

 

Potraktujcie to jako wyzwanie:}

 

Z góry dziękuje za wszelką pomoc

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Na kiedy? Trzeba by poczytać trochę o SMTP. I musi być w Visual basicu? :P

 

EDIT

Łee, to jest banalne xD

http://pl.wikipedia.org/wiki/SMTP

Poczytaj.

 

EDIT 2

Tylko imię, nazwisko i płeć?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Dlaczego ktoś ma robić program na zaliczenie za ciebie, jestem pewien że nie powiedział byś nawet ze ktoś ci przy tym pomógł.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

chodzi tylko o te dane o których mówiłem , musze to oddać na poniedziałek za tydzień.

 

@Micanser - przecierz nie moge powiedziec nauczycielowi ze ktoś za mnie zrobił program bo bym odrazu dostał pałe i jeszcze pewnie ochrzan i na przyszłość bym spokoju nie miał,a jest to mi bardzo potrzebne gdyż z informatyki jestem kompletnym 0 i wogóle tego nie czaje i prosze o pomoc gdyz wiąże się to z moim zaliczeniem półrocza

 

program musi być zrobiony w visual żeby był taki mniej więcej inter face chyba że się da w innym języku to zrobić niewiem bo sie nieznam ale jak sie da to oczywiscie że można byle działał i wyhlądał mniej więcej jak na obrazku czyli posiadał te funkcje

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

musze to oddać w formie .exe ale może lepiej też mieć ten kod źródłowy jak by sie przyczepił

 

ma to być zrobione niby w tym języku http://pl.wikipedia.org/wiki/Visual_Basic ale jak mówiłem można zrobić w jakim komu łatwiej byle dziłał i wyglądał najwyżej oddam samo exe chyba nie da sie po pliku exe dojść w jakim jezyku byl robiony program?

 

 

Jeszcze mam takie pytanie czy długo siedzi się przy takim programie???

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
chyba nie da sie po pliku exe dojść w jakim jezyku byl robiony program?

Jeszcze mam takie pytanie czy długo siedzi się przy takim programie???

1. Da się. Kompilator pozostawia w *.exe dane o aplikacji. Jakimś dessasemblerem można to wywalić.

2. Zależy jak dobrze znasz dany język. Możesz siedzieć 2 miesiące i nic nie wymyślić, a możesz napisać go w 15 minut.

Do kiedy masz termin oddawania programu?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Termin jest do przyszłego poniedziałku czyli na 8 stycznia 2007 roku musze to już oddać troche mało czasu ;(

 

myśle że aż taki sprytny i dociekliwy to ten nauczyciel nie jest zobaczy że działa wstawi co mi tam wychodzić bedzie i da święty spokuj;}

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Niemam kasy a na pewno już nie 60zł bo mówią że mniej więcej tyle kosztowało by to . Naprawde nikt tego nie umie i nie może zrobić za free???

 

Chyba nie jest to duże wyzwanie????

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

No weź nie rób z siebie idioty, nikt ci tu za darmo nie będzie robił programów na zaliczenie. Nie dopilnowałeś obowiązków szkolnych to my mamy odwalać robotę za ciebie? :|

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ja bym zrobił, ale nie znam się na VB. Trzeba pomagać innym w potrzebie. :) Swoją drogą musi to być Visual Basic czy może być Visual Basic .NET?

 

Micanser, Dziadekkleofas: Wy chyba nie znacie realiów.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

też bym chętnie pomógł, szkoda że programik musi być pisany w VisualBasicu :(

edit:

no to może coś uda mi się napisać :P

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

gadałem dziś w szkole z kolesiem i powiedział żebym zrobił ten program w jakim języku będzie mi łatwiej czyli dał wolną rękę.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ja Ci napiszę :3

 

EDIT

Ale skoro w dowolnym języku to nie muszę ^o^! Jest kilku innych chętnych :3

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ja mogę spróbować w C++, ale nie gwarantuję, że mi wyjdzie =p

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

WIELKIE DZIĘKI ŻE CHCECIE MI POMÓC OBY W TYM KRAJU BYŁO WIĘCEJ TAKICH LUDZI JAK WY;] TYLKO MAM NADZIEJE ZE WSZYSCY NIE POMYSLA SOBIE PODOBNIE JAK Tymon BO WTEDY NIC Z TEGO NIE BEDZIE;]

 

Z GÓRY JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ ZA ZAINTERESOWANIE.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

I jak wam ida prace bo cos cicho sie zrobiło i sie niepokoje;}

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Chyba wszyscy zrezygnowali! ^o^!

 

Ktoś poda mi jakiś serwer SMTP bez uwierzytelnienia? Tak, mam lenia :)

 

EDIT

Mniejsza o to, już mi nie potrzeba.

 

EDIT

Załatw sobie see16.dll i see32.dll jako taki opis funkcji masz tutaj:

http://www.dbase.com/KnowledgeBase/dbulletin/bu08mail.htm

Ja niestety nie mam teraz czasu - fizyka czeka :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Sie zawiodłem troche na was i dostałem opiepsz od kolesia powiedział ze mi pólrocza nie zaliczy jak mu nie oddam do konca tego tygodnia :unsure:

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

hmmm, no ja próbowałem w C++ napisać, ale za dużo zapomniałem żeby co kolwiek napisać, a c# się jeszcze uczę, więc ja niestety nie napiszę :(

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

bawiłem sie kiedys pascalem i c+ ale nie wiem czy paietam cos wiecej niz begin i end i kilku pętli... obawiam sie ze nie umiem Ci pomóc.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Planowałem napisać to w Delphi przy użyciu Indy, bo to zaledwie kilka linijek.

Jeśli nie stracę chęci to dzisiaj może jeszcze dam :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

i jak tam Ci idzie blackmaul ??? licze na Ciebie ostatnia deska ratunku jesteś;]

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Spoko wielkie dzięki prawdopodobnie ratujesz mi skóre i niewiem jak sie odwdzięcze;} Jak oddam napisze wam co powiedział koleś i co dostałem BIG THX for all za zainteresowanie a szczególne i priorytetowe podziękowania dla Tymona :D

 

 

Jeszcze tylko taka mała prośba bo on wymagał żeby jakis obrazek tam był i zaznaczanie takim kółeczkiem płuci, no i czy by sie dało tak ustalić stały ten adres stmp zeby bylo to niewidoczne i niebylo trzeba wpisywać w tym przypadku o ile się orientuję to stmp.poczta.onet.pl a koleś do którego to ma wysyłać to witold_merc@op.pl i nieczaje co to jest ta autoryzacja? i użytkownik i hasło czyje to ma być jego czy moje? :boxed: żeby co s takiego było http://patrz.pl?118799 i ten przycisk co czysci pola a podpisac sie możesz w końcu twój programik najwyżej wcisne ścieme że to moje pseudo:}

 

Da rade zrobić taką zmiane???

 

Sorry że tak marudze ale to dla mnie naprawdę bardzo ważne:}

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Tymon jak sie używa tego programu bo ja wpisuje tam na próbe swój adres mail i jakies bledy wyskakują socket#qqqq000 czy cos takiego podasz przykładową konfiguracje co trzeba wpisać w tym użytkowniku i haśle czyje hasło i czyi login i w jakiej formie możesz podać screena z przykładową konfiguracja???

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

doszedłem do wniosku że taka forma mogła by być tylko niewiem nadal jak sie nim bbsługiwać pomocy wam działa????

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli masz konto na o2, interi czy onecie to wymagana jest autoryzacja. Hasło i login musi być twój bo wysyłasz ze swojego konta maila =) Resztę zaraz dorobię ;)

 

Co to za obrazek ma być? Najlepiej jakbyś sam jakiś mi dał =)

 

Najlepiej zagadaj do mnie na GG, powiem Ci co trzeba mi podać.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się tutaj

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×