LolikZabijaka 13 Napisano 7 Lipiec 2009 Cześć, mam pytanie, czy poprzez złącze S-Video które mam w karcie graficznej mogę przegrywać filmy z VHS na DVD ? Mam nagrywarkę, nie wiem tylko czy da się przegrywać poprzez to złącze. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Ranmus 25 Napisano 8 Lipiec 2009 Rozumiem, że chcesz poprzez s-video połączyć magnetowid i komputer, a potem na komputerze wypalać płyty dvd? Wątpię by magnetowid miał wyjście s-video, być może będzie musiał zaopatrzyć się w przejściówkę na euro scart. Poza tym zdajesz sobie sprawę, że s-video jest tylko i wyłącznie do obrazu, a dźwięk będziesz prawdopobnie musiał puścić chinchem (patrz przejściówka) na jacka wpiętego do karty dźwiękowej? Będą Ci potrzebne: http://www.easytouch.pl/gfx/resized/800x60...deo_et-9088.jpg http://www.cande.ca/xcart/images/P/2005.jpg http://www.netek.pl/sklep/images/jack_2chinch.JPG Lub od razu takie coś: http://www.nokaut.pl/akcesoria/zestaw-hama...ack-stereo.html Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Hanjuso 0 Napisano 8 Lipiec 2009 Poza tym, wiekszosc kart graficznych ma tylko wyjscie S-Video. Sprawdz czy na pewno u ciebie jest to tez wejscie (VIVO) Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
LolikZabijaka 13 Napisano 8 Lipiec 2009 chodzi o to że ja mam tylko S-Video. @Ranmus, znalazłem na allegro taki przewó, czy on umożliwia taką operację ? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Hanjuso 0 Napisano 8 Lipiec 2009 No tak, masz S-Video. Pytanie jest czy to jest wyjscie S-Video, czy wejscie+wyjscie w jednym. Wiekszosc kart ma samo wyjscie wiec jezeli jest tak i u ciebie, to zaden kabel ci nic nie da. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Zonaimad 0 Napisano 8 Lipiec 2009 A to nie jest tak, że wejście S-Video mają raczej karty TV, a nie graficzne? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Ranmus 25 Napisano 8 Lipiec 2009 @Zonaimad: Nie. U mnie na przykład każdy Geforce jaki miałem, był zaopatrzony w s-video. @LolikZabijaka: - Tak, o taki kabel chodzi, upewnij się jeszcze czy twój magnetowid ma euro-scart, bo mogą się zdarzyć (rzadko) importowane nie wiadomo skąd urządzenia bez tego złącza. - Pamiętaj o tym co napisał Hanjuso. Ja zawsze miałem karty graficzne z VIVO, więc albo miałem s-video robiące za in i out albo z dvi taki rozgałęznik szedł na różne kabelki. Sprawdź koniecznie czy twoja karta graficzna obsługuje wejście sygnału poprzez s-video. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
LolikZabijaka 13 Napisano 8 Lipiec 2009 Ranmus, możesz trochę jaśniej? A co do magnetowidu, to ma Euro-Scart, bo taki przewód łączy go z telewizorem. Wyjaśnij dokładniej tą drugą sprawę. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Ranmus 25 Napisano 8 Lipiec 2009 Chodzi o to, ze jak podlaczysz kompa i magnetowid, to zeby nie okazalo sie, ze komputer moze wysylac sygnal do magnetowidu, a na odwrot nie. Podaj najlepiej jaka masz karte graficzna i jakiej marki. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
LolikZabijaka 13 Napisano 8 Lipiec 2009 Więc tak, mam kartę Radeon 7500 Series AGP Pamięć 64 MB. Oto fotka karty w kompie. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Ranmus 25 Napisano 8 Lipiec 2009 Radeon 7500? Oj wątpie by Ci się udało to dobrze spiąć. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
LolikZabijaka 13 Napisano 8 Lipiec 2009 Hmm to co zrobić ? Wymienić Kartę ? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Hanjuso 0 Napisano 8 Lipiec 2009 Karty TV maja wejscie S-Video. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Marmot 4 Napisano 10 Lipiec 2009 Ale po co się babrać w S-Video w kartach TV, skoro chyba każda ma wejście na czincze ;p ? Przynajmniej moja ma. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Ranmus 25 Napisano 10 Lipiec 2009 A widzisz u góry na zdjęciu chincha, Marmot? Moim zdaniem ta karta ma tylko wyjście s-video, bo jest za stara. Dopiero w ostatnich latach VIVO zrozubiło się bardziej popularne. Poza tym chinch jest najgorszą formą przesyłania obrazu, bo idzie jeden zbiorczy sygnał, a w s-video osobno jest chrominancja itp., natomiast najlepsza to jest opcja z odseparowanymi rgb. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Marmot 4 Napisano 10 Lipiec 2009 Ranmus, to było odnośnie posta Hanjusa, który zaproponował kartę TV do podłączania przez S-Video. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Hanjuso 0 Napisano 10 Lipiec 2009 Ja na zdjeciu karty lolika nie widze wejscia na czincze. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Marmot 4 Napisano 10 Lipiec 2009 Dobra, nieważne. Chodziło mi o Twój post dotyczący karty TV, której Lolik nie ma (wnioskując ze zdjęcia). Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach