Bożydar BUILD 1.0, Top-down |
![]() ![]() |
Bożydar BUILD 1.0, Top-down |
7.02.2010 - 0:03
|
|
![]() Cadet ![]() ![]() Wiek: 11 lat Grupa: Użytkownicy Postów: 101 Dołączył: 25.01.2010 Skąd: Zadupie ;] Team: Homoseksualistów -.^ Ostrzeżenia: (0%)
|
Gatunek: top-down Opis: W tej grze, chodzi o to, aby zdobyć jak najwięcej puntów, i wyjść poza dany pokój. Objaśnienie obiektów w grze: Czerwony przycisk: Niszczy ściankę, dzięki której... (tajemnica Ściana z czarnym kreskami: Niszczy się podczas kolizji z naszym bohaterem, co umożliwia nam przejście, dojście do danego punktu. Żółte kółeczka: Kolizja z bohaterem= +10 punktów Czerwone kółeczka: Kolizja z bohaterem= +100 punktów Niebieskie kółeczka: Kolizja z bohaterem= +300 punktów Facio z dużym językiem ( Drzwi (dla innych kreska Zapomniałem o czymś? Download: POBIERZ! Autorzy:
Screeny: ![]() ![]() Czekam na waszą wypowiedź! Zgłaszajcie błędy, i swoje sugestie! Błędy znalezione przez graczy: Co ukaże się w wersji 1.1: -Trzeszczący dźwięk przy podejściu do przycisku (uwaga! Wali po uszach -Poziom2 brak ściany po lewej stronie (jak mogłem tego nie zauważyć??). NAPRAWIONE -Kursor zmieniłem -Dodatkowy poziom -Utrudniłem poziom 2 oraz 3. -Jest HELP! -Dodałem niebieski przycisk. Zmienia muzykę. Pomysł nie został "ściągnięty" od Plamki. Sam już dawno wymyśliłem jak zrobić tą grę. Zbieg okoliczności? Rzeczywistość! AUF WIEDERSEHEN!
Gra nie wypali :/ -------------------- |
|
|
|
7.02.2010 - 0:03
|
|
![]() Wiek: |
|
|
|
|
7.02.2010 - 10:38
|
|
![]() Zawładnęła mną próżność rangowa! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiek: 19 lat Grupa: Użytkownicy Postów: 347 Dołączył: 3.02.2005 Skąd: zza węgła Ostrzeżenia: (0%)
|
Szanowni państwo, czas na film!
- Nadzwyczaj treściwy help. - Klikam, zaczyna się gra. Wśród ohydnej pstrokacizny udaje mi się cudem odszukać moją postać, zupełnie niewyróżniającą się z tła. Na tle brzydkiego nieba czerwona kulka w takt jakiejś piosenki popowej (ach, cóż za gust w doborze muzyczki) zbiera chaotycznie porozrzucane (niewyrównane do siatki) żółte kulki, w czym przeszkadza jej okropne sterowanie (często bohater nie reaguje na wciśnięcie strzałki). - Po drodze biedny Bożydar wpada na wrogów (przypominają Murzynów zmiażdżonych przez wielkie kiełbaski), którzy na szczęście są sparaliżowani. - Warto zauważyć, że na 1. poziomie zbieranie punktów jest bez sensu: połowa kulek i tak nieuchronnie zostaje zebrana przez kulkę przy przechodzeniu poziomu (bo są np. w ciasnym przejściu), a druga połowa nie jest chroniona przez żadne niebezpieczeństwa, tak więc zebranie większej ilości punktów to jedynie kwestia cierpliwości, a nie umiejętności. - Nasz heros podchodzi bez najmniejszych trudności do przycisku i mało mu uszy nie odlatują od nieznośnego trzeszczenia, które mija dopiero, gdy się od przycisku odsunie. - Na drugim poziomie nasz bohater - nie frajer wszak - nie zadaje sobie trudu przechodzenia całej mapy: zamiast tego idzie po prostu w lewo, gdzie nie ma ściany, i w ten sposób kończy poziom w niecałą sekundę. - Na trzecim poziomie z rozjechanymi ścianami mamy bajer: ściany, które znikają, gdy ich dotknąć. Jest to też bajer kompletnie bezużyteczny, gdyż ściany te w żaden sposób nie spowalniają bohatera i nie wpływają na rozgrywkę. Ale przynajmniej autor grafiki może się popisać umiejętnością bazgrania ołówkiem w Paincie. - Na trzecim poziomie wrogów nie ma, tak więc znów zebranie wielu punktów nie wymaga żadnych umiejętności. Przy czym połowa ekranu jest pusta, bo budowniczemu poziomów nie chciało się wysilić. 1/5. -------------------- Internet to wielka dżungla pełna wielkich... małp? -- Paqoo
|
|
|
|
7.02.2010 - 10:58
|
|
![]() Cadet ![]() ![]() Wiek: 11 lat Grupa: Użytkownicy Postów: 101 Dołączył: 25.01.2010 Skąd: Zadupie ;] Team: Homoseksualistów -.^ Ostrzeżenia: (0%)
|
Szanowni państwo, czas na film! - Nadzwyczaj treściwy help. - Klikam, zaczyna się gra. Wśród ohydnej pstrokacizny udaje mi się cudem odszukać moją postać, zupełnie niewyróżniającą się z tła. Na tle brzydkiego nieba czerwona kulka w takt jakiejś piosenki popowej (ach, cóż za gust w doborze muzyczki) zbiera chaotycznie porozrzucane (niewyrównane do siatki) żółte kulki, w czym przeszkadza jej okropne sterowanie (często bohater nie reaguje na wciśnięcie strzałki). - Po drodze biedny Bożydar wpada na wrogów (przypominają Murzynów zmiażdżonych przez wielkie kiełbaski), którzy na szczęście są sparaliżowani. - Warto zauważyć, że na 1. poziomie zbieranie punktów jest bez sensu: połowa kulek i tak nieuchronnie zostaje zebrana przez kulkę przy przechodzeniu poziomu (bo są np. w ciasnym przejściu), a druga połowa nie jest chroniona przez żadne niebezpieczeństwa, tak więc zebranie większej ilości punktów to jedynie kwestia cierpliwości, a nie umiejętności. - Nasz heros podchodzi bez najmniejszych trudności do przycisku i mało mu uszy nie odlatują od nieznośnego trzeszczenia, które mija dopiero, gdy się od przycisku odsunie. - Na drugim poziomie nasz bohater - nie frajer wszak - nie zadaje sobie trudu przechodzenia całej mapy: zamiast tego idzie po prostu w lewo, gdzie nie ma ściany, i w ten sposób kończy poziom w niecałą sekundę. - Na trzecim poziomie z rozjechanymi ścianami mamy bajer: ściany, które znikają, gdy ich dotknąć. Jest to też bajer kompletnie bezużyteczny, gdyż ściany te w żaden sposób nie spowalniają bohatera i nie wpływają na rozgrywkę. Ale przynajmniej autor grafiki może się popisać umiejętnością bazgrania ołówkiem w Paincie. - Na trzecim poziomie wrogów nie ma, tak więc znów zebranie wielu punktów nie wymaga żadnych umiejętności. Przy czym połowa ekranu jest pusta, bo budowniczemu poziomów nie chciało się wysilić. 1/5. Czyli wiem co mam poprawić -------------------- |
|
|
|
7.02.2010 - 12:02
|
|
![]() nienawidziciel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiek: 15 lat Grupa: Użytkownicy Postów: 1,145 Dołączył: 7.11.2006 Team: proteamstudiocoolgamesforeverfun Ostrzeżenia: (80%)
|
to ja może bardziej minimalistycznie
screeny nawet mnie nie zachęciły, są ohydne -------------------- |
|
|
|
7.02.2010 - 12:32
|
|
|
Postanowiłem. Grafiki w poziomach nie zmienie (jak już to te ściany itp.). Przez MENU na pewno przejdzie "tuning"
-------------------- |
|
|
|
8.02.2010 - 18:10
|
|
![]() Major User ![]() ![]() ![]() ![]() Wiek: 17 lat Grupa: Użytkownicy Postów: 261 Dołączył: 10.10.2009 Team: CodeDaemons Studio Ostrzeżenia: (80%)
|
Szanowni państwo, czas na film! - Nadzwyczaj treściwy help. - Klikam, zaczyna się gra. Wśród ohydnej pstrokacizny udaje mi się cudem odszukać moją postać, zupełnie niewyróżniającą się z tła. Na tle brzydkiego nieba czerwona kulka w takt jakiejś piosenki popowej (ach, cóż za gust w doborze muzyczki) zbiera chaotycznie porozrzucane (niewyrównane do siatki) żółte kulki, w czym przeszkadza jej okropne sterowanie (często bohater nie reaguje na wciśnięcie strzałki). - Po drodze biedny Bożydar wpada na wrogów (przypominają Murzynów zmiażdżonych przez wielkie kiełbaski), którzy na szczęście są sparaliżowani. - Warto zauważyć, że na 1. poziomie zbieranie punktów jest bez sensu: połowa kulek i tak nieuchronnie zostaje zebrana przez kulkę przy przechodzeniu poziomu (bo są np. w ciasnym przejściu), a druga połowa nie jest chroniona przez żadne niebezpieczeństwa, tak więc zebranie większej ilości punktów to jedynie kwestia cierpliwości, a nie umiejętności. - Nasz heros podchodzi bez najmniejszych trudności do przycisku i mało mu uszy nie odlatują od nieznośnego trzeszczenia, które mija dopiero, gdy się od przycisku odsunie. - Na drugim poziomie nasz bohater - nie frajer wszak - nie zadaje sobie trudu przechodzenia całej mapy: zamiast tego idzie po prostu w lewo, gdzie nie ma ściany, i w ten sposób kończy poziom w niecałą sekundę. - Na trzecim poziomie z rozjechanymi ścianami mamy bajer: ściany, które znikają, gdy ich dotknąć. Jest to też bajer kompletnie bezużyteczny, gdyż ściany te w żaden sposób nie spowalniają bohatera i nie wpływają na rozgrywkę. Ale przynajmniej autor grafiki może się popisać umiejętnością bazgrania ołówkiem w Paincie. - Na trzecim poziomie wrogów nie ma, tak więc znów zebranie wielu punktów nie wymaga żadnych umiejętności. Przy czym połowa ekranu jest pusta, bo budowniczemu poziomów nie chciało się wysilić. 1/5. wersja TLDR: nudne, latwe, brzydka zniechecajaca grafika pierwsze wrazenie jest wazne, popracuj nad oprawa graficzna bo nie mam miski do wymiotowania przy kompie -------------------- ![]() |
|
|
|
8.02.2010 - 18:17
|
|
![]() Forum Veteran ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiek: 13 lat Grupa: Zbanowani Postów: 308 Dołączył: 18.09.2009 Skąd: Ostróda Team: brak Ostrzeżenia: (0%)
|
Waxx, nikogo twoja spowiedź nie interesuje. Nie wiem czy to zaobserwowałeś, pragnę jednak cię uświadomić
Autor tematu -> grafika odrzuca i nie zachęca w żaden sposób do gry. Grywalność oraz muzyka wcale nie lepsze. 1/5. -------------------- |
|
|
|
9.02.2010 - 8:47
|
|
![]() Forum Veteran ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiek: 15 lat Grupa: Użytkownicy Postów: 333 Dołączył: 29.01.2009 Skąd: Allenstein Ostrzeżenia: (20%)
|
Totalna nuda... grafika - 1/5, muzyka - 2/5 (za to, że wogóle jest), grywalność - 2/5, ogólnie 2/5, bo takie cienkie oceny to ci troszkę podbiję
-------------------- ![]() |
|
|
|
9.02.2010 - 12:14
|
|
![]() Borsuk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiek: 17 lat Grupa: Użytkownicy Postów: 1,157 Dołączył: 7.09.2008 Skąd: box Team: CodeDaemons Studio Ostrzeżenia: (80%)
|
Slash, nikogo twoja spowiedź nie interesuje. Nie wiem czy to zaobserwowałeś, pragnę jednak cię uświadomić smile.gif .
Grafika słaba, najgorsze tło. No i popracuj nad poziomem trudnosci -------------------- |
|
|
|
10.02.2010 - 14:06
|
|
![]() Cadet ![]() ![]() Wiek: 18 lat Grupa: Użytkownicy Postów: 112 Dołączył: 19.01.2010 Team: Etmagames Ostrzeżenia: (0%)
|
Gra nudna chodzimy gostkiem i zbieramy kulki ( jak będę chciał zbierać kulki to sobie zagram w pac-mana ) do tego jeszcze te ścinające klawisze . Menu totalna porażka . O to moja opinia na temat tej tzn. gry:
grafika 1/5 grywalność 1/5 muzyka 2/5 ogólnie +1/5 -------------------- pajacyk
------------ Moje najnowsze gry: - Black-Men - Black-Men 2 (demo) - Black-Men 2 (pełna wersja) - Black-Men 3 (zapowiedź) |
|
|
|
10.02.2010 - 14:18
|
|
![]() Forum Veteran ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiek: 18 lat Grupa: Użytkownicy Postów: 338 Dołączył: 10.04.2007 Skąd: Wrocław Team: --- Ostrzeżenia: (20%)
|
Nie czytałem tematu ale po screen'ach widze że gra jest okropna
plusik na zachęte zrób coś lepszego z przyjemną grafiką, która tak nie gryzie :/ -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.09.2010 - 15:40 |