IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Closed TopicStart new topic
Bożydar BUILD 1.0, Top-down
Ocena 1 V

Backspace
post 7.02.2010 - 0:03
Post #1

Cadet
**

Grupa: Użytkownicy
Team: Homoseksualistów -.^
GG Uploader
Ostrzeżenia:
(0%) -----

Tytuł: Bożydar (Build) 1.0

Gatunek: top-down

Opis: W tej grze, chodzi o to, aby zdobyć jak najwięcej puntów, i wyjść poza dany pokój.

Objaśnienie obiektów w grze:

Czerwony przycisk: Niszczy ściankę, dzięki której... (tajemnica biggrin.gif )

Ściana z czarnym kreskami: Niszczy się podczas kolizji z naszym bohaterem, co umożliwia nam przejście, dojście do danego punktu.

Żółte kółeczka: Kolizja z bohaterem= +10 punktów

Czerwone kółeczka: Kolizja z bohaterem= +100 punktów

Niebieskie kółeczka: Kolizja z bohaterem= +300 punktów

Facio z dużym językiem ( biggrin.gif ): Jak się z nim spotkasz, to Bożydar robi fajną minę, i pokój restartuje się.

Drzwi (dla innych kreska emot11.gif ): Jak do nich podejdziemy, otwierają się.

Zapomniałem o czymś? tongue2.gif

Download: POBIERZ!

Autorzy:
Programowanie: Backspace
Fabuła: Backspace
Grafika: Backspace
Muzyka: Backspace

Screeny:

Czekam na waszą wypowiedź! Zgłaszajcie błędy, i swoje sugestie! smile2.gif

Błędy znalezione przez graczy:

Co ukaże się w wersji 1.1:
-Trzeszczący dźwięk przy podejściu do przycisku (uwaga! Wali po uszach biggrin.gif ). NAPRAWIONE
-Poziom2 brak ściany po lewej stronie (jak mogłem tego nie zauważyć??). NAPRAWIONE
-Kursor zmieniłem tongue.gif
-Dodatkowy poziom
-Utrudniłem poziom 2 oraz 3.
-Jest HELP! biggrin.gif
-Dodałem niebieski przycisk. Zmienia muzykę.
Pomysł nie został "ściągnięty" od Plamki. Sam już dawno wymyśliłem jak zrobić tą grę. Zbieg okoliczności? Rzeczywistość! biggrin.gif

AUF WIEDERSEHEN!
Gra nie wypali :/

--------------------
Pomogłem? mi!
Polano mi już razy, dzięki za wszystko!
Go to the top of the page

+Quote Post
post 7.02.2010 - 0:03
Post #

Uploader

Pani kontekstowa pokazuje swe wdzięki tylko w Valhalli lub wszędzie jeżeli nie jesteś zalogowany(a)! :3

Quote Post
Korodzik
post 7.02.2010 - 10:38
Post #2

Zawładnęła mną próżność rangowa!

Uploader
Ostrzeżenia:
(0%) -----

Szanowni państwo, czas na film!

- Nadzwyczaj treściwy help.
- Klikam, zaczyna się gra. Wśród ohydnej pstrokacizny udaje mi się cudem odszukać moją postać, zupełnie niewyróżniającą się z tła. Na tle brzydkiego nieba czerwona kulka w takt jakiejś piosenki popowej (ach, cóż za gust w doborze muzyczki) zbiera chaotycznie porozrzucane (niewyrównane do siatki) żółte kulki, w czym przeszkadza jej okropne sterowanie (często bohater nie reaguje na wciśnięcie strzałki).
- Po drodze biedny Bożydar wpada na wrogów (przypominają Murzynów zmiażdżonych przez wielkie kiełbaski), którzy na szczęście są sparaliżowani.
- Warto zauważyć, że na 1. poziomie zbieranie punktów jest bez sensu: połowa kulek i tak nieuchronnie zostaje zebrana przez kulkę przy przechodzeniu poziomu (bo są np. w ciasnym przejściu), a druga połowa nie jest chroniona przez żadne niebezpieczeństwa, tak więc zebranie większej ilości punktów to jedynie kwestia cierpliwości, a nie umiejętności.
- Nasz heros podchodzi bez najmniejszych trudności do przycisku i mało mu uszy nie odlatują od nieznośnego trzeszczenia, które mija dopiero, gdy się od przycisku odsunie.
- Na drugim poziomie nasz bohater - nie frajer wszak - nie zadaje sobie trudu przechodzenia całej mapy: zamiast tego idzie po prostu w lewo, gdzie nie ma ściany, i w ten sposób kończy poziom w niecałą sekundę.
- Na trzecim poziomie z rozjechanymi ścianami mamy bajer: ściany, które znikają, gdy ich dotknąć. Jest to też bajer kompletnie bezużyteczny, gdyż ściany te w żaden sposób nie spowalniają bohatera i nie wpływają na rozgrywkę. Ale przynajmniej autor grafiki może się popisać umiejętnością bazgrania ołówkiem w Paincie.
- Na trzecim poziomie wrogów nie ma, tak więc znów zebranie wielu punktów nie wymaga żadnych umiejętności. Przy czym połowa ekranu jest pusta, bo budowniczemu poziomów nie chciało się wysilić.

1/5.

--------------------
Internet to wielka dżungla pełna wielkich... małp? -- Paqoo

+Quote Post
Backspace
post 7.02.2010 - 10:58
Post #3

Cadet
**

GG Uploader
Ostrzeżenia:
(0%) -----

CYTAT(Korodzik @ 7.02.2010 - 10:38) *

- Klikam, zaczyna się gra. Wśród ohydnej pstrokacizny udaje mi się cudem odszukać moją postać, zupełnie niewyróżniającą się z tła. Na tle brzydkiego nieba czerwona kulka w takt jakiejś piosenki popowej (ach, cóż za gust w doborze muzyczki) zbiera chaotycznie porozrzucane (niewyrównane do siatki) żółte kulki, w czym przeszkadza jej okropne sterowanie (często bohater nie reaguje na wciśnięcie strzałki).
- Po drodze biedny Bożydar wpada na wrogów (przypominają Murzynów zmiażdżonych przez wielkie kiełbaski), którzy na szczęście są sparaliżowani.
- Warto zauważyć, że na 1. poziomie zbieranie punktów jest bez sensu: połowa kulek i tak nieuchronnie zostaje zebrana przez kulkę przy przechodzeniu poziomu (bo są np. w ciasnym przejściu), a druga połowa nie jest chroniona przez żadne niebezpieczeństwa, tak więc zebranie większej ilości punktów to jedynie kwestia cierpliwości, a nie umiejętności.
- Nasz heros podchodzi bez najmniejszych trudności do przycisku i mało mu uszy nie odlatują od nieznośnego trzeszczenia, które mija dopiero, gdy się od przycisku odsunie.
- Na drugim poziomie nasz bohater - nie frajer wszak - nie zadaje sobie trudu przechodzenia całej mapy: zamiast tego idzie po prostu w lewo, gdzie nie ma ściany, i w ten sposób kończy poziom w niecałą sekundę.
- Na trzecim poziomie z rozjechanymi ścianami mamy bajer: ściany, które znikają, gdy ich dotknąć. Jest to też bajer kompletnie bezużyteczny, gdyż ściany te w żaden sposób nie spowalniają bohatera i nie wpływają na rozgrywkę. Ale przynajmniej autor grafiki może się popisać umiejętnością bazgrania ołówkiem w Paincie.
- Na trzecim poziomie wrogów nie ma, tak więc znów zebranie wielu punktów nie wymaga żadnych umiejętności. Przy czym połowa ekranu jest pusta, bo budowniczemu poziomów nie chciało się wysilić.

1/5.

Czyli wiem co mam poprawić tongue2.gif

--------------------
Pomogłem? mi!

+Quote Post
Nikas
post 7.02.2010 - 12:02
Post #4

nienawidziciel

Team: proteamstudiocoolgamesforeverfun
GG PanSamSeks Uploader
Ostrzeżenia:
(80%) XXXX-

to ja może bardziej minimalistycznie
screeny nawet mnie nie zachęciły, są ohydne

--------------------

+Quote Post
Backspace
post 7.02.2010 - 12:32
Post #5

Cadet
**

GG Uploader
Ostrzeżenia:
(0%) -----

Postanowiłem. Grafiki w poziomach nie zmienie (jak już to te ściany itp.). Przez MENU na pewno przejdzie "tuning" prop.gif . No to biorę się do roboty tongue2.gif

--------------------
Pomogłem? mi!

+Quote Post
waxx
post 8.02.2010 - 18:10
Post #6

Major User

Team: CodeDaemons Studio
Uploader
Ostrzeżenia:
(80%) XXXX-

CYTAT(Korodzik @ 7.02.2010 - 10:38) *

1/5.

wersja TLDR:

nudne, latwe, brzydka zniechecajaca grafika

pierwsze wrazenie jest wazne, popracuj nad oprawa graficzna bo nie mam miski do wymiotowania przy kompie

--------------------

+Quote Post
Slash (Pental)
post 8.02.2010 - 18:17
Post #7

Forum Veteran

Grupa: Zbanowani
Team: brak
Uploader
Ostrzeżenia:
(0%) -----

Waxx, nikogo twoja spowiedź nie interesuje. Nie wiem czy to zaobserwowałeś, pragnę jednak cię uświadomić smile.gif .

Autor tematu -> grafika odrzuca i nie zachęca w żaden sposób do gry. Grywalność oraz muzyka wcale nie lepsze. 1/5.

--------------------

+Quote Post
zelman
post 9.02.2010 - 8:47
Post #8

Forum Veteran

GG Uploader
Ostrzeżenia:
(20%) X----

Totalna nuda... grafika - 1/5, muzyka - 2/5 (za to, że wogóle jest), grywalność - 2/5, ogólnie 2/5, bo takie cienkie oceny to ci troszkę podbiję smile.gif

--------------------

+Quote Post
ANtY
post 9.02.2010 - 12:14
Post #9

Borsuk

Team: CodeDaemons Studio
GG Uploader
Ostrzeżenia:
(80%) XXXX-

Slash, nikogo twoja spowiedź nie interesuje. Nie wiem czy to zaobserwowałeś, pragnę jednak cię uświadomić smile.gif .

Grafika słaba, najgorsze tło. No i popracuj nad poziomem trudnosci

--------------------
Ultimate Tower Defense of Destruction
CYTAT(Konrad-GM)
E: Nie jestem przydupasem,

+Quote Post
lvla2y
post 10.02.2010 - 14:06
Post #10

Cadet
**

Team: Etmagames
Uploader
Ostrzeżenia:
(0%) -----

Gra nudna chodzimy gostkiem i zbieramy kulki ( jak będę chciał zbierać kulki to sobie zagram w pac-mana ) do tego jeszcze te ścinające klawisze . Menu totalna porażka . O to moja opinia na temat tej tzn. gry:

grafika 1/5
grywalność 1/5
muzyka 2/5
ogólnie +1/5

--------------------
pajacyk
------------
Moje najnowsze gry:
- Black-Men
- Black-Men 2 (demo)
- Black-Men 2 (pełna wersja)
- Black-Men 3 (zapowiedź)

+Quote Post
Lordis
post 10.02.2010 - 14:18
Post #11

Forum Veteran

Team: ---
GG Uploader
Ostrzeżenia:
(20%) X----

Nie czytałem tematu ale po screen'ach widze że gra jest okropna tongue2.gif +1/5

plusik na zachęte zrób coś lepszego z przyjemną grafiką, która tak nie gryzie :/

--------------------
Skończone Aplikacje:
Pure Logic WIRE

Moje Aktualne Projekty:
Red Laser [||||||||||] 48%

+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 10.09.2010 - 15:40