Skocz do zawartości
  • 0
Thobby

Kolor piksela poza oknem

Pytanie

Domyślam się, że za pomocą funkcji GMowych nie będzie możliwe aby odczytać kolor piksela poza roomem oknem, albo kiedy mam window_set_visible ustawione na 0. Jest może jakiś dll, który na to pozwala?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

  • 0

Musiałbyś rysować ten obszar poza roomem na surface i z niego pobierać kolor za pomocą surface_getpixel

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Czyli muszę użyć screen_save_part i potem z pliku rysować to na surface? Czy da się jakoś bardziej bezpośrednio?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
  • 0

A możesz przesunąć na moment badania pixela view w to miejsce? Bo wtedy byś mógł wykorzystać application_surface.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
  • 0

On nie chce sprawdzać koloru z poza room a z poza okna. -_-

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
  • 0

O, faktycznie, źle się wyraziłem. W takim razie czy jest to możliwe?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Jeżeli zrobisz screenshot całego ekranu, zapiszesz go do surface i z surface będziesz odczytywać. Bardzo proste, ale niesamowicie zasobożerne i wolne.

 

Mam nadzieję że twoim następnym pytaniem nie będzie 'Jak zrobić żeby myszka się klikała?' ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
  • 0

jezeli dobrze rozumiem to chcesz miec kontrole(etc) przez GM nad inno aplikacjo w windows?

naprzyklad do zebrania pieniedzy z web gier(etc)?

jesli tak, to sproboj colorgrabber.dll jest latwa do uzycia i kolor sprawdza tez w GM/windows w tym samym czasie

znalazlem tezv wiecej dll, ale czesto byly linky nieaktywne. mozes poszukac sam tutaj

 

mozna tez uzyc Macro Scheduler Automation Tool

umie wiecej niz tylko pixel, robi i z obrazkami

sam dawno temu robilem w tym kontrole nad mmorpg gro(Vanguard:SoH), kiedy vedlog obrazka macro robilo craft :)

potrafi getpixelcolor, ale tez naprzyklad umie oczekywac momentu kiedy sie dany obszar gry zmieni graficzne a potrafi go porovnac a wykonac akcje

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
  • 0

@Threef - O tym napisałem już wcześniej, pytałem właśnie o coś mniej pamięciożernego.

@ereg - Prawdę mówiąc nic bardziej skomplikowanego mi niepotrzebne, bo chodzi tylko o zwykłego bota do prostej gry flashowej. Dzięki za dll, zobaczę później.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się tutaj

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×